Bemanning

Om ni önskar en glad, uthärdig, kunnig och skicklig matlagare hos er restaurang/konditori/bageri har ni hittat rätt. Jag, Amanda Samuelsson hjälper gärna till vid de timmar som krisar hos just er. Antingen som extrahänder eller om ni önskar hjälp med att utvecklas/nytänk om ni känner att ni behöver lite nya oprövade idéer. Jag svarar snabbt och kan med störst sannolikhet ställa upp oavsett tider. Jag är ett samtal bort och snabbt på plats om så skulle behövas! Här nedan kan ni läsa min väg genom branschen, först i listform sedan i sammansatt text:

 

Utbildningar: 
2009-2011  Naturprogrammet Skvaderns Gymnasium Sundsvall
2011-2014 Restaurang och Hotellhögskolan, Grythyttan, 3 år
2015-2016 Espai Sucre, Barcelona Spanien 1 år

Arbeten:
2011  Skatans Rökeri och Deli, Njurunda 2mån
2012  Invito, Sundsvall 2 mån
2013  Smådalarö Gård, Stockholm 2 mån
2014  Berns Asiatiska, Stockholm 2mån
2014-2015  Vetekatten Stockholm 9 mån
2015  Olgas veranda Hunnebostrand/Hamnskjulet Bohusmalmön
2016-2018  Gresca, Barcelona Spaninen 1,5år
2018-  Egen företagare – driver Restaurang Färjas Brygga

Historien i sin helhet: 
Amanda Samuelsson, med natur-utbildning i ryggen från Skvaderns gymnasieskola öppnade hon sitt sinne för logik och matematik. Hon började därefter den 3 år långa utbildningen till kock på Hotell och Restauranghögskolan i Grythyttan. Under somrarna jobbade hon först på Skatans Rökeri och Deli i Njurunda, Invito i Sundsvall och Smådalarö Gård i Stockholms skärgård. Efter avslutade studier flyttade hon till Stockholm för att sommarjobba på Berns Asiatiska i deras dessertkök och för att sedan jobba på Konditori Vetekatten under vinterhalvåret. Sommaren spenderas tillsammans med 3 kockvänner, att ansvara över köken på 2 sommarkrogar på västkusten – Olgas veranda i Hunnebostrand och Hamnskjulet på Bohusmalmön. Detta med eget val av meny, kalkylering, planering driva köken. Under sommaren blev hon antagen till dessertskolan i Barcelona och flyttlasset bar av till Spanien samma höst. Skolan heter Espai Sucre och är inriktat på en metod hur man skapar en rätt utifrån råvarors olika egenskaper. Första tiden var svår då klasserna enbart var ledda på spanska men efter årets gång klarade hon allting, blev dimplomerad och valde att stanna kvar. Hon fick jobb på restaurante Gresca som stationsansvarig som innebar hårt jobb med många timmar i köket. Här spenderade hon 1,5år och fick möjligheten att jobba med otroliga råvaror och dess smak i fokus. Våren 2018 flyttade hon hem för att starta upp företaget Samuelssons Mat och Kök AB och skapade varumärket Färjas Brygga som nu är bland annat restaurangen vi har idag.